Verhalen-Blog

Blogs gebaseerd op het nu

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!

Een Familieopstelling, wat is dat eigenlijk?

Jouw wortels, ze zijn belangrijk voor jouw verdere leven. Waar kom je vandaan, wat zijn de verhalen. Soms ben je er zelf niet bewust van, wat jouw voorouders betekenden en op wat voor manier zij nu nog van invloed zijn op jouw huidige leven.

Bij een familieopstelling kijken we samen naar de grote lijnen vanaf een afstand met behulp van representanten in de vorm van bijvoorbeeld blaadjes, houten figuren of andere voorwerpen. Een opstelling kan zowel live bij mij in de coachkamer of online plaats vinden. Vanuit de hier en nu situatie dalen we samen af naar het verleden en de oude verhalen. Ik zal jou hierbij begeleiden.

Een familieopstelling kan je helpen om te ervaren wat er werkelijk aan de hand is. Het kan jou inzicht en verlichting brengen. Door te kijken naar verbanden en verhalen van het heden maar soms ook van voor jouw leven. Een opstelling kan gaan over allerlei uiteenlopende levensvragen of thema's.

Opstellingen brengen voor langere tijd beweging rondom thema's als ziekte, relaties, familie, kinderen, geld en loopbaan. Ook is het een krachtig
middel om te gebruiken als iemand zich verloren, boos, depressief of angstig voelt. Familieopstellingen maken een diepe indruk en geven duidelijk merkbare effecten in het dagelijks leven.

Een opstelling is geen therapie tussen therapeut en cliënten, maar een coach sessie tussen coach en deelnemer, een soort ceremonie, waarbij elk de bewuste keuze maakt om mee te doen.

Wil jij ervaren wat dit voor jou kan betekenen, of wil je meer weten, maak dan een afspraak via het contactformulier of telefonisch. Een opstelling is eenmalig, maar je kan ook vrijblijvend dieper op jouw vragen en inzichten verder gaan middels een coachtraject bij Chrisjescoaching.

Ik wilde al heel lang een minibieb en nu staat hij er sinds 27 september. Je kan er lekker in rond snuffelen, een boek lenen, ruilen of een mooi boek van jezelf erin leggen voor anderen. Delen van verhalen is mooi vind ik.

Het vuur in jou is pure energie. Het kacheltje wat jouw lijf laat doen waarin hij goed is, leven en jouw licht laten stralen. Als jouw vuur geen kolen krijgt dooft het vlammetje of brandt het minder goed. Je hebt dan minder energie, de batterij is leeg.

Grenzen, in hoeverre respecteer je de grens van een ander? In een gesprek met een cliënt kwam naar voren dat deze veel moeite had met het accepteren van grenzen. Vooral bij het contact met haar partner kwam dit naar voren. Als hij aangaf even rust te willen en de telefoon niet opnam, bleef zij doorgaan met het sturen van...

De Leers

23-03-2019

Mijn roots, de laarsjes in de tekening geven een tipje van de sluier weer.
Mijn opa noemden ze de Leers, een ander woord voor laars op z'n Nijmeegs. Dus ik ben er eentje van Peters van de Leers. Geboren ben ik in Neerbosch een dorpje bij Nijmegen wat niet meer bestaat. De laarzen kreeg mijn opa van...

Meisje

29-01-2019

Mijn blik viel onlangs op een meisje, ik schat een jaar of 16. Ze fietste in het gure weer, haar wangen nat van de tranen. Intens en stil. Vanuit mijn positie zichtbaar, maar niet tastbaar. Willen helpen maar niet kunnen, misschien zelfs door haar ook totaal niet gewenst. Helpen wat is dat, zonder je te bemoeien met andermans leed of...

© Copyright Chrisjescoaching 2024
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin